Velliv investerer i grønne New Zealandske statsobligationer

07-12-2022

I Velliv har vi investeret for ca. 120 mio. kroner grønne New Zealandske statsobligationer, der blev udstedt for første gang. Statsobligationerne er udstedt under det såkaldte ”New Zealand Sovereign Green Bond Framework”. Den nye grønne statsobligation fra New Zealand indgår i opsparingen hos kunder i både VækstPension Aktiv og VækstPension Aftryk.

Investeringen i den new zealandske statsobligation er et godt skridt på vej mod vores mål om, at 20% af vores investeringsportefølje senest i 2030 skal være investeret i aktiver, der understøtter den grønne omstilling. Al provenu fra statsobligationen går nemlig til indsatser, der på den ene eller anden måde bidrager til et bedre klima eller miljø. Men vi er særligt glade for, at en fjerdedel af provenuet går til at sikre biodiversiteten på både land og i vand i New Zealand. Det betyder fx fokus på at genoprette og beskytte ferskvandsøkosystemer samt genvinde og bevare lokalt dyreliv og plantearter.

Thor Schultz Christensen, viceinvesteringsdirektør, Velliv, portræt

"Kommer til at gøre en forskel"

“Vi er rigtig glade for, at vi er lykkedes med at få den nye grønne statsobligation som en del af vores investeringsportefølje. Statsobligationen kommer til at gøre en forskel for både miljø og biodiversitet samt vores kunders opsparing i Velliv. Biodiversitet ser vi som en forudsætning for at have tilstrækkelig fødevareproduktion i verden i fremtiden, så vi sætter pris på, at New Zealand afsætter en god del af provenuet til dette formål. For tiden er renten på nye grønne statsobligationer tæt på renten på traditionelle statsobligationer, så med obligationen bakker vi op om bæredygtighed samtidig med, at vi sikrer vores kunder samme gode afkast,” fortæller viceinvesteringsdirektør Thor Schultz Christensen.

Biodiversitet på dagsordenen

I Velliv ønsker vi at være ambitiøse, når det kommer til de klimamål, vi forpligter os til. Vi vil effektivt drive forandring og dokumentere det, vi gør, så vores kunder ikke er i tvivl om, at resultaterne faktisk er kontrolleret efter de bedste standarder for virksomheders klimamål. Derfor har vi fx tilsluttet os Finance for Biodiversity Pledge, som er en sammenslutning af finansielle virksomheder, der har til formål at beskytte og genskabe biodiversitet igennem vores aktive investeringer.

Læs mere om hvordan Velliv vil bidrage til den grønne omstilling.