Gode afkast fra årets start – risikovillige profiler vinder

05-04-2024

De første tre måneder har indtil videre givet rigtig gode afkast på pensionsopsparingen. VækstPension Aktiv har et afkast på 5,4 procent – og ser vi over 5 og 10 år har afkastene udgjort henholdsvis 34,5 % og 87,7 %. Endnu bedre ser det ud for VækstPension Index og VækstPension Aftryk. Gevinsten har været størst for kunder med flest risikofyldte investeringer og længst tid til udbetaling af pensionen:

Gode afkast på VækstPension

Afkast (i %)

VækstPension Aktiv VækstPension Index VækstPension Aftryk
2024 5,4 6,2 5,9
Seneste 3 år 9,7 11,3 9,5
Seneste 5 år 34,5 36,4  
Seneste 10 år 87,7 102,5  

Kilde: Velliv. Mellem risiko og 15 år til pension. Afkastene er opgjort pr. 15.3.2024 og er uden DinKapital og bonus.

Afkast båret frem af aktierekorder

De attraktive afkast sker med afsæt i højderekorder på aktiemarkeder verden over. Der har bl.a. været børsfest i USA, hvor aktiemarkedet for første gang krydsede den magiske kurs 5.000. I Japan indhentede aktierne endelig rekorden fra 1989. Begge begivenheder har været med til at sende verdensindekset i vejret. Det er især de store toneafgivende aktier, som hiver rekorderne hjem, herunder danske Novo Nordisk.

Rentefesten er foreløbigt udskudt

Hvor aktiemarkederne har solet sig i medvind, har der været lidt mere blæst om obligationerne her i starten af året. Forklaringen på de faldende obligationskurser finder vi i centralbankernes rentepolitik. Her har overraskende inflationstal og stigende købekraft kombineret med økonomisk vækst skubbet rentenedsættelserne lidt ud i fremtiden.

Samlet set er der dog grund til forsigtig optimisme i forhold til afkastet på pensionsopsparingen for resten af året. Inflationspilen peger fortsat nedad samtidig med, at arbejdsløsheden ser ud til at holde sig i ro.  

Faktisk taler flere og flere eksperter om, at en ”blød landing” ovenpå flere år med global vækst måske bliver erstattet af et såkaldt ”no landing” scenarie, hvor vi fortsat ser ind i en pæn global vækst. Alt det bør gavne aktierne på længere sigt, og dermed din pensionsopsparing.

Vil du vide, hvad vi holder øje med i resten af 2024?

Tilmeld dig vores investeringswebinar den 10. april.